اگر شما به همان کارهائی که همیشه انجام می دادید ادامه دهید،

همان نتایج گذشته را نیز در آینده دریافت خواهید نمود.




اصلاح سبک زندگی، حیاتی است.


رویکردهای کل نگر

رویکردهای کل نگر برای درمان بیماری ها به مجموعه بدن، ذهن و روان توجه دارند. این رویکردها بطور یکپارچه از روش های درمانی معمول و جایگزین سود می برند.
نظریات متناقضی درباره اثربخشی روش های کل نگر برای بیماران وجود دارد. برخی صاحبنظران به این روش ها اعتماد ندارند چراکه یافته های تحقیقاتی برای اعتماد به اثربخشی آنها در دست نیست. در مقابل برخی دیگر در کنار درمان های معمول طبی، این روش ها را نیز توصیه می کنند. اگرچه این رویکردها برای بیماران می تواند مفید باشد اما نمی تواند جایگزین روش های درمانی معمول شود بویژه اینکه شواهد کافی درباره اثربخشی آنها موجود نیست.

سبک غذائی قلیائی
در رویکرد کل نگر، برخی بر این باورند خوردن غذاهایی مانند پنیرها، گوشت های قرمز و سفید، تخم مرغ که بدن را اسیدی می کنند سبب آسیب به بدن می شود. سبزیجات بویژه اسفناج، میوه جات، غلات و دانه های مغذی جزء غذاهائی هستند که خاصیت قلیائی دارند. میزان اسید و باز مواد غذایی بر اساس نمره بار اسیدی احتمالی کلیه (PRAL) محاسبه می شود. بیشترین خاصیت اسیدی به ترتیب مربوط به مواد حجم دهنده در آرد مانند جوش شیرین و مخمرها (270)، شیرینی مانند پودینگ (85)، دسرهای ژلاتینی (74)، پنیر (21)، لموناد (18)، مرغ (13)، ماهی تن (12)، گوشت قرمز (12)، جو (12)، تخم مرغ (9) می باشد. کمترین خاصیت اسیدی به ترتیب مربوط جعفری (108-)، گشنیز (99-)، تربچه (74-)، ترخون (74-)، گوجه فرنگی (58-)، فلفل شیرین (52-)، زردچوبه (46-)، تره (39-)، کشمش (14-)، لوبیا (13-)، خرما (13-)، ماست کم چرب (0.44-) می باشد.

سبک غذائی کتوژنیک برخی بر این باورند با توجه به اینکه سلول های سرطانی دارای گیرنده انسولینی فراوان هستند این احتمال وجود دارند حیات آنها به گلوکز وابسته باشد. رژیم دارای چربی زیاد (%90)، پروتئینن متوسط تا کم (%8) و کربو هیدارت خیلی کم (%2) توصیه می کنند. در یک مطالعه موردی افزایش بقای بیماران مشاهده نشده است. در واقع بر روی این سبک غذائی مطالعات کافی صورت نگرفته است و مشخص نیست که سبب افزایش بقای بیماران شود. از این رو این رژیم توسط مجامع علمی توصیه نشده است.

سبک غذایی گرسون این سبک غذائی بر این باور است که سموم بدن بایستی دفع و سیستم ایمنی بایستی تقویت و نمک تجمع یافته در سلول ها با پتاسیم بایستی جایگزین شود. استفاده از میوه ها، سبزیجات و غلات فراوان که سدیم کم داشته باشند بهمراه مصرف مکمل های غذایی توصیه می شود. با استفاده از تنقیه قهوه بدن پاکسازی می شود. در طول روز هر یکساعت مصرف آبمیوه همراه با مصرف غذاهای گیاهی توصیه می شود. مطالعات موردی از موفقیت آمیز بودن این سبک غذایی منتشر شده است اما مطالعات کافی درباره اثربخشی آن در دست نیست. تنقیه قهوه برای برخی بیماران می تواند خطرناک باشد.

در رویکرد کل نگر، مواد غذائی پیشنهاد می شود که دارای خاصیت ضد میکروبی هستند. چرا که این باور وجود دارد میکروب ها ممکن است در بروز سرطان نقش داشته باشند. جیاوالی و همکاران (2014) نشان دادند انار، پوست سیب، زیتون، نارگیل، تفاله چای سبز، بلوط، دانه گوجه فرنگی، پوست به و سیب زمینی، گردو، دانه انبه، به لیمو، تفاله انگور و زیتون، عدس و گریپ فوروت و قهوه دارای خاصیت ضد میکروبی هستند. تاج کریمی و همکاران (2010) نشان دادند مواد زیر دارای خاصیت ضد باکتری هستند: آویشن، اکلیل کوهی، پونه کوهی، گل یخ، دارچین، میخک، خردل، مریم گلی، جوز هندی، ریحان، روغن زیتون و روغن چای. همچنین پیاز، سیر، نعنا، رازیانه، شوید، زردچوبه، مارچوبه، گشنیز، برگ بو، بلک بری، علف لیمو، زیره، جعفری نیز دارای خاصیت ضد میکروبی هستند.

میکرو ارگانیسم هایی هستند که مصرف آن برای سلامتی مفید هستند. خاصیت ضد التهابی و تقویت سیستم ایمنی دارد. دارای خاصیت ضد سرطانی در شرایط آزمایشگاهی بوده است و مطالعات انسانی بوده است. مصرف نوشیدنی های حاوی پروبیوتیک با کاهش خطر بروز سرطان سینه ارتباط داشته است.

جوزن تای هو تو ترکیبی (Juzen-Taiho-to) برگرفته از طب چین و ژاپن می باشد و متشکل از انواع گیاهان داروئی با خاصیت جلوگیری کننده از رشد و انتشار سلول های سرطانی است. در مطالعه موردی سبب کاهش عوارض مهارکننده آروماتوز شده است. هوآنگ و همکاران (2013) نشان دادند ترکیب (Shi Quan Da Bu Tang) سبب کاهش عوارض خونی شیمی درمانی شده است.

این باور وجود دارد که با تقویت و کمک به سیستم ایمنی می تواند به سلول های سرطانی پیروز شد. از این رو مواد مختلفی با روش های مختلف در رویکرد کل نگر توصیه می شود. عمدتا تحقیقات درباره اثربخشی آنها بر روی انسان محدود است.

سنیدیوم آفیسنال این گیاه (Cnidium officinale) در شرایط آزمایشگاهی موجب کاهش رشد سلول های سرطان سینه شده است.

صدتومانی پائونیا (Peony) دارای ماده پائونیفلورین می باشد. این گیاه در شرایط آزمایشگاهی موجب کاهش رشد سلول های سرطانی سینه شده است.

رهمانیا رهمانیا (Rehmannia) دارای ماده کاتالپول می باشد. این گیاه در شرایط آزمایشگاهی موجب کاهش رشد سلول های سرطانی شده است.

دارواش گیاه دارواش (Mistietoe) به صورت (Iscador) در دسترس است. اگرچه تحقیقات در این زمینه محدود است اما بعضی از تحقیقات نشان داده اند که می تواند سبب افزایش بقا بیماران مبتلا به سرطان شود.

نعناع چمنی نعناع چمنی (Prunella vulgaris) در شرایط آزمایشگاهی سبب کاهش رشد سلول های سرطانی شده است.

جینسنگ جینسنگ (Ginseng) در شرایط آزمایشگاهی رشد سلول های سرطانی را کاهش داده است. جنسینگ وحشی نیز سبب کاهش رشد سلول های سرطانی شده است.

سنبل ختایی این گیاه (Angelica) حاوی ماده (SH003) می باشد. این گیاه در شرایط آزمایشگاهی موجب کاهش رشد سلول های سرطانی شده است.

اترکتیلودس اترکتیلودس (Atractylodes Lancea) دارای ماده کودونولاکتون است. این ماده در شرایط آزمایشگاهی موجب کاهش رشد سلول های سرطان سینه با انتشار شده است.

زنجبیل زنجبیل (Ginger) گیاهی است که در شرایط آزمایشگاهی سبب کاهش رشد سلول های سرطانی سینه شده است.

مرزنجوش این گیاه (Oregano) در شرایط آزمایشگاهی سبب کاهش رشد سلول های سرطانی و بر روی موش ها سبب تاخیر در رشد توده سرطانی شده است.

شیرین بیان این گیاه (Glycyrrhiza) حاوی لیکوریسیدین می باشد. در شرایط آزمایشگاهی سبب کاهش رشد سلول های سرطانی شده است.

تریچسانتس تریچسانتس کیریلوی (Trichosanthes kirilowii) در شرایط آزمایشگاهی سبب کاهش رشد سلول های سرطانی شده است.

پنیرباد پنیرباد (Withania somnifera) گیاهی است که در شرایط آزمایشگاهی سبب کاهش رشد سلول های سرطانی سینه و انتشار آن شده است.

بابا آدم این گیاه (Arctium lappa) حاوی ارستیجنین می باشد و در شرایط آزمایشگاهی سبب کاهش رشد سلول های سرطانی شده است.

کاملیا سیننسیس این گیاه (Camellia) نوعی برگ چای است که در شرایط آزمایشگاهی سبب کاهش رشد سلول های سرطانی شده است.

پنجه گربه پنجه گربه (Uncaria tomentosa) گیاهی است که در شرایط آزمایشگاهی سبب کاهش رشد سلول های سرطانی شده است.

فوکویدان فوکویدان (Fucoidan) پلی ساکاریدی از جلبک ها و گیاهان دریائی قهوه ای می باشد. در شرایط آزمایشگاهی سبب کاهش رشد سلول های سرطانی سینه شده است. این ترکیب با هورمون درمانی تداخل نداشته است.

جلبک کلورلا جلبک (Chlorella pyrenoidosa) در شرایط آزمایشگاهی و بر روی موش ها سبب کاهش رشد سلول های سرطانی شده است.

وکسینیوم ماکروکارپون وکسینیوم ماکروکارپون (Vaccinium macrocarpon) گیاهی است از دسته بلوبری ها که در شرایط آزمایشگاهی کاهش رشد سلول های سرطانی سینه را نشان داده است.

ویتانیا سومنیفرا ویتانا سومنیفرا (Withania somnifera) گیاهی است که در شرایط آزمایشگاهی سبب کاهش رشد سلول های سرطانی سینه شده است.

آر ام 10 آر ام 10 (RM-10) از قارچ بدست می آید و این باور وجود دارد که سبب تقویت سیستم ایمنی می شود. برخی بر این باورند این ترکیب دارای خواص ضد سرطانی می باشد.

پلی ساکارید کا پلی ساکارید کا (Polysaccharide-k) از قارچ (Trametes versicolor) بدست می آید. موریموتو و همکاران (1996) نشان دادند میزان بقا در بیماران سرطان سینه با گیرنده استروژنی و قبل از یائسگی با این ترکیب بهمراه تاموکسیفن افزایش می یابد. توی و همکاران (1992) نشان دادند این ترکیب می تواند سبب افزایش بقا در بیماران با سرطان سینه بشود.

پلی ساکاروپپتید پلی ساکارو پپتید (PSP) از قارچ (Yun-zhi) یا (coriolus versicolor) بدست می آید. این ماده خاصیت ضد سرطانی و کاهش عوارض شیمی درمانی دارد. در مطالعات آزمایشگاهی متعدد سبب کاهش رشد سلول های سرطانی سینه و تقویت اثر شیمی درمانی شده است. در موش های آزمایشگاهی از انتشار سرطان سینه به استخوان و ریه را کاهش داده است. الیزا و همکاران (2012) در متاآنالیز نشان دادند یون ژی می تواند میزان بقا را در بیماران با سرطان سینه افزایش دهد.

ترکیب هگزوز فعال هماهنگ شده
(AHCC) از قارچ (Shiitake) استخراج می شود و حاوی بتا گلوکان است. تحقیقات متعددی درباره اثربخشی این ماده در مطالعات آزمایشگاهی و بالینی صورت گرفته است. (AHCC) در کاهش عوارض درمان های سرطان و افزایش بقا بیماران موثر بوده است. هانگای و همکاران (2013) نشان دادند مصرف (AHCC) عوارض شیمی درمانی مانند کاهش گلبولهای سفید را بطور معنی دار کاهش می دهد.

آنترودیا آنترودیا (Antrodia camphorata) در طب سنتی چین شناخته شده است. این قارچ در شرایط آزمایشگاهی سبب کاهش رشد سلول های سرطان سینه و انتشار آن شده است.

فلامو لیناولوتیپس این قارچ (Flammuliavelutipes) خوراکی است. قارچ موجب کاهش رشد سلول های سرطانی در شرایط آزمایشگاهی شده است.

مای تیک این ترکیب (Maitake) از قارچ (Grifola Frondosa) می باشد. مطالعات آزمایشگاهی بروی موش ها نشان داده است که سبب کاهش رشد سلول های سرطانی می شود.

ریشی این ترکیب از قارچ (Ganoderma lucidum) بدست می آید. در مطالعات آزمایشگاهی موجب کاهش رشد توده سرطان سینه التهابی در موش ها شده است. همچنین ممکن است با کاهش خطر انتشار به ریه در بیماران سرطان سینه ارتباط داشته باشد.

کوردیسپس کوردیسپس (Cordyceps sinensis) قارچی است که در شرایط آزمایشگاهی سبب کاهش رشد سلول های سرطانی سینه و انتشار آن شده است.

پوریا اسکلروتیوم این قارچ (Poria Sclerotium) دارای بتا گلوکان می باشد و در شرایط آزمایشگاهی سبب کاهش رشد سلول های سرطانی شده است.

آمیگدالین آمیگدالین یا لاتریل (Amygdalin) ماده ای است که در هسته بسیاری از میوه ها یافت می شود و حاوی ماده سمی سیانید هیدورژن می باشد و خاصیت ضدسرطانی دارد. در شرایط آزمایشگاهی سبب کاهش رشد سلول های سرطانی شده است.

عسل عسل (Tualang) دارای خاصیت ضد سرطانی می باشد. در شرایط آزمایشگاهی سبب کاهش رشد سلول های سرطان سینه شده است. عسل همچنین خاصیت ضد سرطانی تاموکسیفن را تقویت می کند. سبب کاهش رشد سلول های سرطانی شده است.

عبید و همکاران (2016) نشان دادند پروپولیس از عوارض جانبی پرتو درمانی روی گلبول های سفید جلوگیری می کند. خرم و همکاران (2016) نشان دادند پروپولیس می تواند عملکرد پرتو درمانی را تقویت کند. موتاوی و همکاران (2016) نشان دادند پروپولیس می تواند عملکرد تاموکسیفن را تقویت کند.

پروپولیس پروپولیس (Propolis) رزینی است که از زنبور بدست می آید. خاصیت ضد اکسیدانی و ضد التهابی دارد. همچنین در کاهش خطر بروز سرطان و هم در محدود کردن سرطان و جلوگیری از انتشار آن بکار می رود. دکتر میزوکامی استفاده از آن را توصیه کرده است.

این روش (Autologous Antigen Receptor Specific Oncogenic Target Acquisition AARSOTA) ایمن سازی با سلول های سرطانی خود فرد بیمار برای آموزش سیستم دفاعی بدن برای شناسائی سلول های سرطانی و از بین بردن آنها است. تحقیقات کافی در این زمینه انجام نشده است.

در دسته دیگر از واکسن ها، آنتی ژن های توده را در شرایط آزمایشگاهی آماده می کنند و به بیمار تزریق می کنند تا پاسخ ایمنی تحریک شود. در بیماران با بروز پروتئین (P53) سبب کاهش رشد سلول های سرطانی در بیماران با سرطان سینه پیشرفته شده است.

واکسن (AE3) برروی بیماران هرتو مثبت بعلاوه (GM-CSF) سبب کاهش 40 درصدی در عود بیمار در سال اول شده است. واکسن (MUC-1) سبب افزایش بقا بیماران سرطان سینه پیشرفته بمدت یکسال شده است.

واکسن بر اساس پاسخ به پروتئین هایی که مخصوص توده هستند عمل می کنند و سیستم ایمنی را بر علیه آن فعال می کنند. واکسن ها بروی آنتی ژن های (MUC1) و (HER2) می توانند موثر باشند.

واکسن خونی در این روش با استفاده از آنتی ژن های توده که در خون موجود است واکسن علیه سلول های توده ساخته می شود و سبب افزایش لمفوسیت های تی در بافت می شود. تحقیقات کافی درباره اثربخشی این روش در دست نیست.

واکسن کولی (Coley) واکسن کولی ترکیبی از باکتری های کشته شده می باشد که در درمان سرطان ممکن است بکار گرفته شود. باور بر این است که فاکتور نکروز کننده توده و اینترلوکین 2 را فعال می کند. این روش موجب تب می شود که ممکن است به سلول های سرطانی آسیب برساند. تحقیقات کافی درباره اثربخشی آن وجود ندارد.

لمفوسیت های فعال درمانی لمفوسیت های فعال شده درمانی روشی است که در آن لمفوسیت های بیمار تکثیر داده می شوند و سپس دوباره به بیمار تزریق می گردند. این روش ممکن است با گرما درمانی صورت گیرد.

آغوز (Colostrum) دارای خاصیت تقویت سیستم ایمنی است. تحقیقات کافی برای اثربخشی آن در سرطان سینه صورت نگرفته است.

(GcMAF) پروتئینی است که مرتبط با ویتامین دی و محرک گلبول های بافتی است. در شرایط آزمایشگاهی سبب کاهش رشد سلول های سرطان سینه شده است. مطالعات موردی بر روی بیماران سرطان سینه انجام شده است.

اکسیژن پرفشار (Hyperbaric) یکی از روش های رویکرد کل نگر است. تگاه و همکاران (2016) و سافرا و همکاران (2008) نشان دادند اکسیژن پرفشار در کاهش عوارض پرتو درمانی موثر است.

اوزون درمانی (Ozone therapy) سبب افزایش اکسیژن رسانی به بافتها می شود. تحقیقات کافی بر روی اثربخشی آن انجام نشده است. کلاو و همکاران (2004) نشان دادند اوزون درمانی سبب افزایش اکسیژناسیون بافتی توده شده است که می تواند با پاسخ بهتر به پرتو درمانی همراه باشد.

اکسیژن درمانی نقش مهمی در سلامت سلول های بدن ایفا می کند. این نظریه وجود دارد که کاهش اکسیژن سلول های بدن از عوامل دخیل در رشد سلول های سرطانی است.

ویتامین سی در درمان بیماران سرطانی کاربرد دارد. در این روش سه دوز 15 یا 25 و یا 50 گرمی به بیمار تزریق می شود تا سطح خونی آن به سطح درمانی 350 تا 400 میلیگرم بر دسی لیتر برسد. سپس هر دو هفته 25 یا 50 گرم ویتامین سی تزریق می شود تا سطح درمانی حفظ شود. در صورت نیاز این دوز ممکن است به 75 یا 100 میلیگرم برسد. هریس و همکاران (2014) در متاآنالیز نشان دادند مصرف ویتامین سی بعد از تشخیص می تواند با افزایش بقا در ارتباط باشد. در شرایط آزمایشگاهی سبب کاهش رشد سلول های سرطانی شده است. برخی مطالعات موردی اثربخشی این روش را نشان داده است اما تحقیقات کافی در این زمینه صورت نگرفته است.

سونا با نور مادون قرمز در این روش نور مادون قرمز به بدن وارد می شوند و فرایند تعریق را بدون نیاز به ایجاد گرما بوجود می آورد. باور بر این است که در این روش اکسیژن رسانی بهبود می یابد و قدرت سیستم ایمنی افزایش یابد و در عین مواد رادیواکتیو بدن را خارج می سازد.

گرما درمانی کلی در این روش دمای کل بدن توسط آب گرم یا سایر وسائل گرم کننده بالا برده می شود و نوعی تب مصنوعی ایجاد می شود. باور بر این است که سلول های ایمنی در این روش فعال تر می شوند و اینکه سلول های سرطانی به گرما حساستر هستند.

گرما درمانی موضعی در این روش امواج ماورا صوت با شدت زیاد (HIFU) به توده تابانده می شوند و با ایجاد گرمای زیاد در توده، آن را از بین می برند. گرما درمانی موضعی ماورا صوت درمانی متمرکز نیز نام دارد.

سونو فتوداینامیک درمانی ترکیبی این روش (Sono-Photodynamic Combination Therapy) از ترکیب فوتو داینامیک و سونو داینامیک سود می برد تا توده سرطانی با استفاده از نور و ماورا صوت و مواد حساس کننده در سلول هایی سرطانی از بین برود. آسیب بافتی این روش پائین است. تحقیقات کافی در زمینه اثربخشی اینن روش وجود ندارد.